Lägesrapportering Skånska Klassikern, 2017-04-25

5 månader in på det Skånska klassikeråret följer här en summering:

Root66 ligger just nu närmast att bli den första att ta hem Klassikern . Han var den första av deltagarna att cykla Öresund runt 10 april och har därmed ett stort försprång. I Öresund runt gäller att under 72 h cykla till förbestämda zoner på den danska och svenska sidan av sundet. En av de förbestämda zonerna är Fra Nivå vilket är en vattenzon som på kartan se ut att ligga en bra bit ut. Tufft att ta den i april. Root66 har bockat av Positionering, Ökunskap och Öresund runt. Han har även tagit Falster Live i Januari.

Root66 egna berättelse om Öresund runt går att läsa på Turf Skånes FB-sida. Återberättat här var det mer än ett försök att ta vattenzonen,  det var väldigt blåsigt och han fick hjälp att låsa upp sin sista zon Lomma pir av Tveskägg där det var hårda vindar.

2an Christer L har utfört Ökunskap och Positionering. Han var den första turfare i klassikern att få första ikryssade momentet,  nämligen Positionering den 15 januari.  

Vi är 10 st turfare som har fått ikryssat väl genomfört positionering.

I ordning:

TXL, Tremorbalk, Tveskägg, Fickdemon, Gooseson, JKJE, Wsnurr och Mani, Christer L och Root66.

Tremorbalk har bara 1 zon kvar i Ökunskap. Göteborgarna JKJE, Mani och Wnurr har Ven kvar. TXL har 9 /13 Özoner tagna och har Gråen och Ven kvar på to do list. 

6 st turfare har 12/13 äventyrszoner,  3 st har 11/13. Sedan följer åttor,  sexor och fyror.  JKJE misslyckades med Falsterlive och får göra ett nytt försök i November för chans till äventyrsmedalj. 

Vi ligger olika till i antalet zoner tagna i de olika momenten och via Turf.Lundkvist och Turf Skånes hemsida kan man se all statistik för genomförandet av klassikern. 

http://www.turfskane.se/


Äventyrsmedaljen och att ta hem hela klassikern kan bara uppnås från och med 1 Maj när startdatum börjar för Turf-badsäsongen. Det är flera turfare som inväntar sin sista zon Vombsjön och ryktena säger att flera turfare ska grilla och ta ett midnattsdopp till helgen. Spännande att se om Root66 blir den första turfaren att ta hem hela Klassikern.

  

Ovan: Exempelbild: JKJE skånekarta,  färglagda är tagna klassikerzoner. 

 Tack Turf Skåne för att ha gjort denna utmaningen!

JKJE