Turf Midnight Classic Umeå 17' 

17-18 Juni

23.00-01.00


Jag tog med mig Turfflaggorna från Turf Gbg Open från helgen innan, satte mig på flyget via Bromma till region 49, Västerbotten och Umeå.

Vid ankomst blev jag varmt välkomnad av Lisha63 och MasterJoDa som viftade med en stickad grön och görfrän Turfgubbe utanför Umeå Airport. Jag blev sedan skjutsad till Hotell Pilen bed and breakfast.

Lite laddning av mobiltelefon och sedan gav jag mig ut för att ta lite unika. Jag hade ca 7 timmar kvar till start av Midnattseventet.

Umeå hade drabbats av Håkan Hellström feber och från olika ställen hördes hans musik. Jag avbröt mitt unikaturfande  abrupt och lockades in på det världsberömda Gitarrmuseet med en gedigen samling gitarrer. När jag kom ut hade det börjat ösregna och det var åska i luften. Jag tog mig över den västligaste bron  enbart för cykel/gång och sedan via en östligare bro tog jag mig tillbaka till Hotell Pilen med promenad längs stranden.


Jag turfade bort till eventområdet  där Lisha63 väntade vid sidan av . Uncle Fester filmade direkt till Turf FB ca 22.15 när det med pompa och ståt var inmarch till eventet med turfflaggan som symboliskt skulle överräckas från Turf GBG till nästa eventvärd;  Turf Västerbotten som ska hålla dels Midnattsevent och även 24h event i Juli.

Innan start av heat vid Nydalasjön så tog vi en Crowdy 21 på en badbrygga. Helt galet men roligt. Någon råkade välta sin Scott i vattenbrynet vilket MasterJoda kommenterade och skämtsamt skrattade åt direkt ut i TURF TV. Han föredrar hellre en Canyon .

23.08 fick jag syn på heatets ända badzon som låg belägen vid Eventtältet. Jag sprang ut på bryggan och bytte om. TURF TV journalisten var tillsammans med arrangörerna hack i häl efter mig på bryggan och filmade detta, Jag ropade från vattnet att det var sköna 22 grader, och att zonnamnet 86 var mitt födelseår. Vilken spännande TURFTV! . Jag bytte om, fortsatte iväg norröver och hamnade i ett skogsparti med Mullezoner utan stigar in och jag var i mitt essä.  Klockan va Ca 23.40 med björkris och sump upp till knäna lobbandes mot zonerna. Lite skraj var jag för fästingar då jag bara hade shorts. Efter tre tagningar på mullezoner så drog jag mig västerut och cirkulerade 3 varv i Mariehem, tiden gick fort och 2 h for iväg.

Vid midnatt såg jag en brinnande himmel av den otroligt sena solnedgången. bild nedan:
En av Eventzonerna nedan var en riktig skogsmullle:


Det var sedan dags att ta sig tillbaka till eventtältet och prisutdelning och grill. (Turf TV video clip finns på TURF FB) Bont som länge låg etta fick under heatet problem med punktering och hamnade som nr. 4.

Vinnare i Cykel

1a: Tyger

2a: Naban

3a XGunde

Vinnare till fots

1.a Harijono

2. Ivern

3. JKJE


Det fanns också ett somrigt extrapris. Någon hade med sig en Midsommarstång i miniatyr och bullar, en annan hade gjort en egen midsommarstång formad som en turfgubbe och ahlgrensbilar runtomkring, men sedan kom den galna Göteborgaren och hoppade i vattnet och ropade ut att det var 22 grader. Jag vann extrapriset, den virkade tygturfgubben. Om jag blev glad. Jag blev överlycklig! =D


Grillningen höll på till klockan 04.30 vid sjön och det var svårt för oss alla att packa ihop och gå hem eftersom det var så trevligt.

Deltagarna, ca 40 st  i Midnight Classic var spridda hemmahörande i Umeå, Luleå och Skellefteå i norr till Göteborg och Landskrona i söder.

På eftermiddagen samma dag tog jag en massa unika, totalt 47 st under hela helgen innan det var dags att ta flyget hem. Jag besökte blandannat Gammlia med gama kulturhistoriska hus från Västerbottenbygderna.

Stort Tack och eloge till Lisha63 och MasterJoDa som huvudarrangörer till ett mycket lyckat Midnight Classic 2017. Tack alla andra som var med och gjorde natten så fantastiskt trevlig!