Omgång 84 Juni 2017

57263P
298z varav 78 z unika
Medaljer denna omgång: 2st Eventmedaljer, 2 fysiska medaljer (Silver och brons) + en virkad turfgubbe av Lisha63 för min prestation för att ta midnattsklassikerns enda badzon.

 


Omgångsstarten var sig inte lik som sig bör. Överallt i Ängelholm låg eventzonerna utspridda och jag sprang gatlopp på stadens gator och lyckades skrapa ihop ett fint silver till fots i Turf Skånes första Klubbmästerskap. Det var tufft motstånd mot Tremorbalk och jag lyckades precis komma före 3an då eventet avslutade då han höll på att tanka ner sista eventzonen innan slut. Wsnurr tog hem guldet i cykelklassen.

 Helgen efter var det den årliga och fjärde GBG Turf Open med samlingsplats på Apslätten. Det var faktiskt rekord i antalet turfare och vi hade gästturfare från Malmö, Landskrona, Stockholm och Värmland. Jag var Zonmakare tillsammans med Din_kompis och vi gjorde en mycket uppskattad spelplan i Östra Göteborg. Jag försökte mig på många vitsiga zonnamn och lyckades rätt så bra med t.ex. TramsKålle,(TramsMaja finns i Majorna)  AdaSkaduBada och ZiggySawdust som låg på Sågspångsgatan.  På kvällen var det After Turf på Lilla restaurangens Kvarterskrog på Olskrokstorget. På eventet hade vi bra väder och en stund efter vi packat ihop kom regnet. Hubba tog mycket fina bilder från sin Drönare och gjorde även en film som han postade på FB.

Läs HappyF blogg här under om

TurfGBGOpen Bild från Turf Gbg open av Björn Andersson med turfnick Hubba.


Halvvägs in på omgången så for jag till Umeå för MidnightClassic och sprang hem ett brons. Mycket trevligt med after turf grillning efteråt och vi hade så trevligt att vi inte ville gå därifrån och då var klockan halv 5 på morgonen vid Nydala Grill. Jag tog eventets badzon och sprang första timmen runt på norra spelplanens mullezoner klockan halv ett på natten.

 Helgen efter Umeå var det midsommar och jag tog Öckerökyrka som unikt samtidigt som det årliga Midsommarfirandet i ösregn som sig bör startade vid hembyggdsgården. Jag passade även på att ta Labbera i Mölnlycke som unik som är en ruin av en ruin ute på vid Råda Säteri och herrgård.

 På Midsommardagen tog jag och Swebear oss på en mini-unikatur upp till Romelanda och vattenfallszonen där, och några zoner i Kungälv. Det börjades prata i turfchatten om Nordligaste och sydligaste turfzonen på Hisingen efter det att jag nämnde att jag tagit Rödbo Kyrka. Dagen efter fanns Norra och sydligaste punkterna som zoner på turfkartan och jag begav mig till syd och HappyF senare till norra zonen. Sydligaste zonen var riktigt fin ute på klipporna, det blåste friskt och vädret varierade från sol till mörka moln men jag tog den torrskodd. Ett riktigt Juni busväder med andra ord.

 På omgångens sista helg åkte jag, Movemania, Mani och HappyF på unikatur till bland annat två nya äventyrszoner i Västra Götaland. Det var Aforerrfort ute i ingenstans, vackert belägen på en udde vid en fin sjö i Alingsås och även ComEngetme på en liten ö i Skakeltorp, Vårgårda kommun dit vi fick bada ut till midjan bland massor av vass. Vi passade även på att ta vägen förbi Sollebrunn centrum och zonen vid torget och över gatan från den gamla retromacken som är bevarad där. Efter fika på Brobacka kaffestuga tog vi oss över vägen och en vandring till jättegrytorna mittemot zonen Bridalbed. Vi fortsatte till toppen där vi hade viddunderlig utsikt över Mjörn och vidderna omkring. Omgångens sista unika togs vid Stora Lundby kyrka i Gråbo.

Läs HappyF blogg här nedan:

Revansch-pa-ComeNGetMe 


En fantastisk omgång med ett event silver och ett event brons och inte mindre än 3 event och många trevliga träffar med turfkompisar från hela Sverige och ett gäng fina unika.


Unika zoner under omgången som jag gillar extra mycket

Härlandazonen (badzon) Göteborg

 


UFOMonumentet, Ängelholm

 

 


Vartärsjön? (Özon) i Mölnlycke

 


Labbera (ruin av en ruin) Mönlycke

(Bild finns ovan i texten)


HisingenSyd, Göteborg

 


Valleråfallvy, Kungälv

 


Klädnypan, Umeå

 


NydalaGrill, Umeå

 


Gammlia, Umeå

(Zonen ligger en bit ifrån där bilden togs)

 

JÄTTEGRYTOR,  Alingsås 

 
Vy 20m från zonen

Utbyberget,  Göteborg 

 


ComeEngetme, Vårgårda

 

(Övergången till zonen som låg på en liten ö)

AforEffort, Alingsås

 

Den bråkiga terrängen till zonen som inte hade några stigar.