Omgång 86 Augusti 2017

Antal poäng: 108853

Antal zoner: 543z varav 72 unika

Inga utdelade medaljer.

Regionlord: Wales.

 


När Augustiomgången startade kl.12 stod jag i zonen Cameraobscura på en kulle med utsikt över ett molnigt och blåsigt Llandudno, i Norra Wales. Det var nästsista dagen i Storbrittanien och min plan var att ta mig upp till zonerna på GreatOrme (Y Gogarth) , kalkstensudden väster om stan med ca 200 m i höjd som nås med linbana eller Storbritanniens enda kvarvarande kabelspårvagn från 1902.

 

Tramstation. 5ans spårvagn tar mig inte till Vårväderstorget men väl upp på Great Orme.

Turfzonen vid Victoria station fick bli min andra zon då linbanan var avstängd pga för starka vindar. Spårvagnen tog mig upp för branta backar med vidundlig utsikt över Llandudno nedanför. Halvägs till Great Ormes högsta punkt ankom jag turfzonen Halfway station där jag fick byta till en annan spårvagns som skulle ta mig till toppen och turfzon: Great Orme. Här fanns ett cafe och en bar och man kunde skymta Wales högsta topp Snowdon i fjärran och även zonen Names of Hill 5 min promenad från cafeet där folk hade skrivit namn med stenar.

Hillofnames


Halfway station

 

Eftersom linbanan fortfarande va stängd så bestämde jag mig för att promenera ner tillbaka till Llandudno och tog zonen armpitzone på nervägen vid en linbansstolpe. Jag fick aldrig tillfälle att försöka armhåla den från linbanan men zonen låg väldigt vackert.

 


Sista destinationen i Wales innan avfärd var Conwy castle som är världsarvmärkt tillsammans med andra gamla befästningar. Fotnot: Eftersom fler befästningar/slott i området tillhör samma världsarv men bara en världsarvzon utdelas så fanns inte den här.Conwy Castle var något helt fantastiskt och jag var helt facinerad av dess densitet och praktfullhet.och trodde inte mina ögon. Jösses!. Ska man se en riddorborg, ja då så man se den här.
Conwys stad ligger även inom en kilometerlång stadsmur och vid en av portarna fanns en zon. Den tredje zonen vid UK smallest house nere i hamnen var även lite kul men jag konstaterade att huset ändå var högre än mina 196 cm i längd. På puben serverades god mat och lokala invånare med intresse för musik sjöng gamla folkvisor och spelade även gitarr. Mycket trevligt.
Smallest house
 

Jag tog sedan tåget med byta in till Manchester där jag tog en liten kvällsrunda vid rådhuset på Albert Square. Dagen efter vandrade jag runt lite i Manchester och begav mig också ner till the Quay där det var zontätt och ett besök utanför Old Trafford. Sedan var det dags för avresa hem till Sverige och Göteborg efter 13 dagar och 9 regioner i UK och jag lyckades behålla den Walesiska kronan hela omgången.
Albert SquareZonen ManchesterU låg på en ovärdig gräsplätt men här kommer en bild på arenan.Manchester Cathedral var täckt av byggställningar så jag riktade kameran åt andra hållet och det som kanske kännetecknar Manchesters religion än mer;fotboll.
Dagen efter jag kom hem var det raka vägen med buss ut till Öckerö som gällde. Z14me2take, Wsnurr och turfhunden Bellatrix kom in med motorbåten och vi tog tillsammans många fina unika zoner på Öckerö, Hönö och såklart; Halleskär,  den enda zonen i Öckerökommun som man måste ha egen båt för att nå. Jag kan även rekomendera zonerna på Hönös västra del med klipplandskap och vikar. Otroligt vackert.
Flauet, Öckerö

Ärtholmen, Hönö

Halleskär. Öckerös enda isolerade ö.

Halleskärs igenbommade glasskiosk?
Bellatrix, turfvovven.

Krökkle, Hönö


 

Hönöwest


Jag tog en del unika zoner på hemmaplan och i synnerhet på östra Hisingen den kommande veckan och sedan gjorde jag en tur till Ormögat igen, den här gången med Wsnurr. Den där Ormögat är ju en rolig utmaning och kan tas flera gånger om.

Turf på Hemmaplan i BK Häcken land.

Jag och Wsnurr gör Första assisten någonsin i ökända Ormögat, 

och tar även unika i Vallhamra.  Turföl, Turffika och Slottskogsfika med Göteborgsturfarna var andra trevliga och sociala inslag i Augustis turfomgång. (Bild ovan av Badbalja)

 

 


Turf GBG KM 2 September

1.Mrjokerit

2.Wsnurr

3.Movemania

Kuriosa: Evetents enda otagna zon var 25 m utomhusbassängen i Lundbybadet.


Sista Lördagen i omgången var det klubbmästerskap runtom och på Ramberget men eftersom jag fortfarande va kanonförkyld så avbröt jag efter halva tiden och gick och köpte glass. Vinnaren blev MrJokerit som också under denna omgång tog hem silvret i Turf, också den turfare i regionen som cyklat in flest poäng någonsin, strax över miljonen. Stort grattis till MrJokerit. Så grymt bra jobbat!.