2017-04-08 


Hovs Hallar och Hallands Väderö 


Tredje turen till Skåne och klassikerzonerna startades med vackra Hovs Hallar strax utanför Båstad. Det är först när man tar sig bort från parkeringen på stigen och tar sig nedåt i den branta sluttningen  som man verkligen ser det storslagna klippiga landskapet med havet skimrande blå framför en. Bergsformationerna är överväldigande och man tror knappt sina ögon. 

 

 


Efter Hovs Hallar körde vi till Torekov,  tog de 2 z och väntade på avgången till Hallands Väderö. TXL och Tremorbalk hade också ön på agendan och mötte upp oss i hamnen. Klockan 10 lämnade vi Bjärehalvön för att ta zonerna i det nordvästra hörnet. 

Hallands Väderö är helt fantastisk med sandstränder,  klipplandskap men även ängar och skogar.  Det var ju här som Ronja Rövardotter filmades och här hon gjorde sitt vår-skrik. 

Vi tog zonen Weathersand vid bryggan och gav oss sedan iväg via en alternativ väg till zonen Cowsea ute vid fyren. Det var vackert strandängslandskap vilket sedan övergick till dramatiskt klippigt. Wsnurr stannade i sista stund upp då en huggorm slingrade sig vid stenarna framför honom. Jag som är livrädd avlägsnade mig fort från detta Turfdjur men kunde betrakta ormet från ett annat klippblock beläget högre upp. Vi gjorde en crowdy på zonen vid fyren å drack kaffe innan vi gick tillbaka till båtbryggan. 

 

 

 


 

 Vi vinkade hejdå till TXL och Tremorbalk när vi kom tillbaka till Torekov. Vi skulle ses senare på kvällen för en spontan turföl på Royal Biljard i Malmö. Färden gick sedan till Gråmanstorp och äventyrszonen; 


HELLBRIDGE 

 


Vi körde upp på en enskild väg som ledde oss in på en åker. Tänkte att vi kunde parkera där då det inte fanns så många andra möjligheter. Från ingenstans kom det upp en Skånsk bonde på en traktor och undrade vilka vi var som parkerade på en åker med en minibuss. Vi sa att vi skulle ner och spana in hängbron. Bonden var inte så ifrågasättande utan pekade in på ett skogsparti vart vi skulle gå och sa att vi kunde parkera lite längre ner. 


 


Vi började vandra in på en stig tills vi nåddes av en brant sluttning, där nere såg vi hängbron över ån. Vi fick inte bara ta oss ner för branten å hålla balansen påväg ner utan även huka oss under ett stängsel med varningsskylt att det var skjutområde. 


 


Zone taken hördes från telefonerna ute på hängbron som studsad när man hoppade på den. Mycket rolig zon och vackert landskap med den breda ån flytandes under oss. Vi hade tydligen tagit den svåraste vägen till zonen, men som Göteborgare har vi inte bara brister på lokalkännedom, vi är tuffingar med som tar alternativ väg och som sta-bor körandes upp på en åker.