Önön i Lund 


Dagens sista klassikerzon på Skåneresan ligger i en liten damm intill Lunds universitet. Zonen som hör till ökunskap är Lunds krångligaste och vida känd i hela Turf Sverige. Glöm domkyrkan och alla andra fina zoner, till Lund åker man och paddlar i en damm 10 m?  Till en konstgjord ö med en sprayfärgad telefonkiosk och ett träd. 

 


Vi fick gena genom tätbevuxna buskage i en slänt ner till flotten. Det var taggigt och snårigt. Vad fick vi inte se om en eka någon hade satt i.  Dock var den full med vatten och wsnurr undrade om det var hål i en medan han började ösa ut vatten från den med tomma målarfärgshinkar. Vi hade med åror vi fick låna av Happy F. Men när vi satte ner dem till botten där det inte var djupt intill land började det flyta upp massa äckel dy. Hit ut är det väl ingen som simmar eller?  

  


Halvägs ut i ekan fick vi se några ungdomar som spelade in en kortfilm då huvudpersonen cyklade ner och voltade ner i vattnet om jag inte minns fel. Helt galet,  tur för vi var inte de enda som var galna nog när vi paddlade ute i en damm. Studenter gick förbi uppe på land men lade inte ens märke till oss.  

 


Alla våras gpser gav oss olika positioner och vi cirkulerade runt ön,  jag hoppade i land och de andra kantade med ekan precis bredvid. Zone taken och lyckad tagning med assist.  På tillbakavägen spelade jag in Turf Tv medan de andra paddlade,  och tillbaka fick vi se en stackars anka ligga och flyta på rygg,  helt plötsligt flöt det upp en död fisk så någon hälsosam kurkälla var vi överens om att det inte va. Usch! 

 

Efter denna zonen åkte vi till Malmö,  checkade in på ett hotell och sedan cyklade vi bort med zon stopp till Royal Biljard där vi käkade burgare, spelade biljard, drack öl,  snackade turf å mycket annat med TXL och Tremorbalk. På tillbakavägen träffade vi nattslemmande Kiraly som kämpade mot Simpson i Värmland om första platsen. Kiraly hade lagt beslag på stora delar av Malmö och en massa zoner i CPH.