Första turfaren i mål i en Skånsk klassiker.

Först vill jag här gratulera Root66 som var första turfaren att ta hem hela klassikern. Grymt jobbat!.  Även ChristerL som  bemästrade äventyrsmedaljen.  De gav sig ut till badzonen Vombsjön väster om Sjöbo natten till 1a Maj. De  berättar om detta i FB-flödet. Vilka kämpar!

TXL och Tremorbalk var inte sämre men valde  en  turftur ut på Vombsjön dagen efter på morgonen så tagningarna på klassikerzoner avlöste verkligen varandra. Bra jobbat!!!


Klassikerzonerna i Kullaberg.

10/4.


Här fortsätter i bilder och text de tre zonerna vi Göteborgare tog efter vårat äventyr till Gråen, nämligen på den vackra Kullaberg-halvön strax norr om Höganäs och Mölle.

Zon1: SkåneWest
Vi tog oss till Kullaberg fyr och sedan på en stig ner till den västligaste punkten i Skåne vid ytterliggare en fyr. Vi hade dock problem med GPSen och vi fick välkomstmeddelande från Danmark. Jag och Wsnurr tog zonen men inte Mani, så hon fick ta den 20 min senare efter att ha justerat internet-anslutningen. Och jag får nog Surf data räkning från Danmark . Men med denna zonen tagen så tog vi medalj i utsökt positionering. 

  Zon 2: Josefinlust.Josefinelust är en ravin som vetter ner mot havet med en fin strandremsa med småsten och häftiga bergsformationer. I området finns flera grottor, bland annat Stora Jorsefinegrottan, och ni undrar kanske vem Josefine var; hon var drottning under Oscar 1 tid och besökte Josefinelust 1865. Det finns grottor i området som en gång i tiden varit bebodda.

Vi gick trapporna ner mot zonen och de var olika höjdnivå och man fick ta det försiktigt ner, och visst var det väl en annan klassikerdeltagare som tagit sig ner för trapporna till zonen i mörkret? för det var ju en bra bit ner för ravinen.

Mani bokstavligt talat snubblade in i zonen och ropade: ! Jag är inne" Vi fick berätta för andra besökare va turf var.

Zon3: Nimis zone.Lite längre österut parkerade vi bussen och gick en bra bit för att nå zonen som är latin för "för mycket". Vi hade lämnat Sverige och var påväg in i mini-nationen Ladonien som både har egen valuta (gamla medeltida silvermynt) , nationalsånger och egen flagga.  Zonen ligger vid konstnären Lars Wiik verk som påbörjades 1980. Det är hopsnickrat av drivved och är enligt info på Wikipedia en hämnd mot havets makter då Lars Wiik en gång var nära att drunkna. Nimis är inte beständigt utan har rivits och byggts upp igen  flera omgångar.  tornen har i olika tider varit så höga som 25meter.

Man kan gå i Nimis och även klättra upp i tornen på egen risk då man har utsikt över det lilla landet Ladonien ( där officiella språket är latin) som har förklarat krig med både Sverige och San Marino,