Hallsberg,  Askersund och Örebro 

 


Härlig vårsol och Valborg på en Söndag, vad passar inte bättre än att dra ut i Sverige och lämna Göteborg. Långhelg och frihetskänsla! Med en 40 min försening rullade jag ut från Göteborgs central, 2,5 h timmar senare hoppade jag av tåget i Hallsberg och mötte upp turfaren Moskeroll.

Efter att ha druckit Kaffe hos henne och Honda begav vi oss till Askersund, jag tog en runda a' 12 z och tog mig ut på Mayor Island. Askersund hade den årliga MC-träffen och Honda tog sin Honda dit. Jag tog en assist med trevliga Bear77. Vi tog oss sedan en bit bort och parkerade, rullade ner taket på Ford cabben och kollade hela MC-cortegen, häftigt. På vägen tillbaka tog vi Blamehill vid Skyllbergs bruk.

Efteråt lånade jag en cykel och betade av delar av Hallsberg, på himlen såg jag det årliga Valborgsfyrverkeriet. Jag köpte en halv special med räksallad nere i Hallsberg by night.(Västkustsallad finns la bara i Göteborg?)  Amerikanarna swischade förbi och det kändes vårkväll i luften.  Jag tog Ekoparken och vingen bort. Kaffe å fika hos Moskeroll och Honda till nära midnatt, mycket trevligt och jag blev skjutsad in till Örebro och Hotell Göta som jag lyckades få en natt för 445 kr. Gör-billigt och bra hotell.

 

 Firstkisszone, Askersund

 Hamnzonen i Askersund

 

 

 I Hallsberg tar jag högsta bromedaljen


Såklart kunde jag inte låta bli att plocka på lite natt pph och unika zoner. Jag gav mig ut i Örebronatten och blev rankad 4a i nattslem med 8 z efter midnatt.

 

 Däckad anka

 


Dagen efter var mitt första mål Öknemulle men Moskeroll skickade kommentarer från Örebro FB-grupp över svårighetsgraden och jag slopade den iden då jag inte ville fortsätta unika-resan som ett träskmonster.

  Jag tog en fin runda i västra Örebro och runt området Rosta a 15 z. Jag hejade på Karuin i chatten som var på besök från Eskistuna. Sedan spanade jag in 1a Maj tåget på avstånd från Örebro slott och hoppade på tåget tillbaka till Hallsberg. Jag mötte upp Madde68, Honda på Hondan och Moskeroll och deras två vovvar Chibby och Avicci.

Fin unikajakt i Hallsbergs kommun stod på schemat. Vi tog en crowdy på Hallsbergs kyrka och körde sedan förbi den natursköna sjön Tisaren tills vi stannade på en parkering. Vi tog fika med oss och gick upp på kullen till zonen Skåle Klint, Jösses va vackert!...Vi fikade med vyer över sjön och runtomkring. Denna zonen rekommenderar jag varmt. Sverige är fantastiskt.

 

 Skåle Klint

Fika såklart!

 


Vi fortsatte sedan til det lilla brukssamhället l Hjortkvarn och tog zonen Swedemomitt. Den demografiska mittersta punkten i Sverige.Sveriges demografiska mittpunkt är den punkt dit den sammanlagda resvägen (fågelvägen) för hela Sveriges befolkning är som minst. (Wikipedia)


Sedan tog vi zonen vid Boo slott, som byggdes sent 1800tal.

 


Vi fortsatte sedan till ett mycket intressant tillskott av zon i Hallsberg kommun som jag föreslog i forumet för en vecka sedan, Lyckliga gatan. Moskeroll har skrivit om detta i Turf FB.

 

 

 


Lyckliga gatan är ett smeknamn för gatan i den lilla nerlagda bruksorten Björnhammaren där folk lämnade vind för våg när fabriken för spikprocessen lades ner. Husen har stått tomma i många år och är i fritt förfall. Från en befolkning på 100 invånare har den minskat till ett 20 tal. På vår resa till Björnhammaren såg vi nysvenskar helt segerraderade från Sverige i stort som gick längs med landsvägen precis vid byns utkant. Jag kan beskriva det  Ödsligt, sorgligt och beskriver Sveriges landsbygd 2017 med urbanisering och hur man placerar våra nya svenskar i ingenstans i brist på bostäder i attraktivare samhällen.

 

 Så här glad är Madde68 när hon får 50 Assist medalj

 

 Tiden gick fort och jag var tvungen att hinna med tåget med som dock var 1h försenat pga gräsbränder i Västgötaslätten vid spåren. Vi hann med att ta Samsala smedja och Grams grotta i Hallsberg för att nämna 2 fina zoner samt ett par i Pålsboda berömd för sina häftstift! .  

Just Samsala smedja är från 1830 talet men här har funnits smedverksamhet ända från 1600talet.

Jag vinkade hejdå till de trevliga Hallsbergsturfarna och tackar för en mycket rolig helg. Vi ses på Bonanzan!